Doe mee aan de Quiz en win een prachtige Salontafelalmanak 2025 die ergens tussen Kunst & Quatsch zweeft.

Geef uw antwoord op de contactpagina. Niet via webshop. Daar kan je dan wel al je bestelling plaatsen.

Vraag 1: Sam Dillemans liet het zweet van zijn boksers van het canvas spatten. Hij kon zich zo goed inleven omdat Dillemans zelf bokste. En niet bij de minste. Wie eet geen honing maar kauwt wel bijen?

Vraag 2: In WO I speelden de Duitsers en Geallieerden op kerstmis een voetbalmatch in niemandsland. In welk land deelden Protestanten en Katholieken in 1529 hun melksoep?

Vraag 3: Sommige kunstenaars signeren hun werk niet graag. Maar het is wel handig om toch te laten zien van wie het werk is. Jacob Vrel loste het op zijn manier op. Hoe?

De winnaar wordt bekend gemaakt op deze pagina 7 dagen na de eerste vraagstelling. Op de sociale media zal vermeld worden dat er een winnaar is maar geen namen zullen daar vernoemd worden.

Zoals bij een bestelling zal de winnaar in september/oktober gecontacteerd worden om leveringsadres en dergelijke te bekomen.

Bij ex aequo zal de onschuldige hand van Olivia Roels, voorpaginakunstenares, de knoop desgordianiseren.

Er zal geen mailverkeer plaatsvinden over de juistheid van de antwoorden of de aanduiding van de winnaar. Remember AI Free!

Het is de bedoeling dat dit een regelmatige wedstrijd wordt maar dit zal afhangen van het aantal deelnemers.

Alle persoonlijke gegevens die door 'Tussen Kunst & Quatsch' verkregen worden enkel en alleen gebruikt om de almanakken te kunnen leveren en betalen.

Tussen Kunst & Quatsch heeft een logo. Het was nodig want de salontafelalmanak gaat Europees!

Olivia Roels (°2016), frontpaginakunstenaar, heeft nog een hobby: Internationaal motorrijdster voor het E-Rulez team

Hiermee benadrukt Tussen Kunst & Quatsch zijn betrokkenheid met het milieu. Naast de keuze van drukkerij Albe De Coker wordt hier ook voluit gekozen voor de stille en niet-vervuilende elektrische motorsport.

Geen Scheurkalender, wel Salontafelalmanak

Een Salontafelalmanak is een gepimpte Scheurkalender! Te kwalitatief en Te mooi om te verscheuren of in een hoek te hangen.

 

Dagelijks een beetje kunst bekijken en interpreteren, soms zoals de kunstenaar het bedoeld heeft, meestal met een kwinkslag maar er is ook platsch voor pure quatsch.

 

Nieuwe kunstenaars ontdekken, galerijen durven binnengaan, … deze salontafelalmanak geeft u een waaier van ontdekkingsmogelijkheden waar u kan genieten van de pracht van het vakmanschap en de oneindigheid van de inspiratie.

 

Stap eens met uw (klein)kind een galerij of museum binnen en laat ze vertellen wat ze zien, wat ze mooi vinden. Zet ze op hun poep en laat ze er zelf een tekening maken. Met graffiti zou ik oppassen.

 

Geniet van elke dag en van deze gespreksstof voor trein, tram of koffiemachine.

Dit is geen wetenschappelijk werk dus nogmaals, het nonsens-gehalte is vaak heel hoog en dus ook zeer geschikt als tooginspiratie.

U kan er zelf wel uit filteren wat u wenst te onthouden.

 

Ik ben noch geschoold in kunst noch in geschiedenis. Alles is op internet te vinden dus is er van elke kunstwerk een bronvermelding en zijn er nuttige links vermeld. Elke kunstenaar, galerij of museum heeft toelating gegeven om in de Salontafelalmanak te schitteren.

Geen vermelding betekent dat Wikipedia alle informatie heeft verschaft die nog niet al aanwezig was in eigen hoofd en geest. Dus u kan zich makkelijk ergens in verdiepen indien u dat wenst. Letterlijk of figuurlijk inzoomen kan heel vaak de moeite zijn.