RAGHNILD DE BOCK

https://www.instagram.com/ra.gi5759/

 

Ontdek de mooie veelzijdigheid van het oog en de wereld errond. 

" The Closed Triptych "

"Run Away Little Tears" -->

<-- "Tatterdemalion"

<-- " cos you're alive cradled in love "

- compositions in ink

 

 

Bart Ocket is Brugge. Brugge die Scone en... Hij maakt Brugge nog Sconer.

Zijn werken zijn te bekijken in de Elf Julistraat 5 en het is zeker de moeite er eens binnen te stappen. U zal warm verwelkomd worden.

Caravaggio, Hopper en Vermeer zijn de mannen die hem het licht hebben leren zien.

Enerzijds is zijn Vermeer with a Twist reeks een verhalenreeks waar we zeker nog van gaan genieten.

Anderzijds maakt hij veel portretten. Veel vrouwen, zelfbewust zoals deze Oosterse Scone (Touch of the orient 2203) maar ook verleidelijk, uitdagend, denkend, beschaamd. 

Het meisje kijkt onbevreesd naar de toekomst al hangt er haar wel wat boven het hoofd.

Kunstschilderijen Brugge | Baroc Paintings (baroc-paintings.be)

Ik wil me verontschuldigen tegenover Joanna Kraszewska en Gallery Sofie Van den Bussche. De foto die werd gebruikt door mij op 4 februari 2024 is links en rechts afgesneden en het schilderij komt niet helemaal tot zijn recht. 

Omdat elk nadeel zijn voordeel hep werd hier nogmaals bewezen dat als een trein de lichtsnelheid benadert zijn massa enorm stijgt. Door de wet van Lavoisier zijn beide massa's gelijk dus is de treincoupé kleiner geworden.

Mijn excuses Joanna en Sofie

 

 

 

Er zit meer in een liedje dan je denkt zongen Samson en Gert.

Ook in een koekje. Kijk maar naar het legendarische Petit Beurre'ke waar een hele ontwikkelingsgeschiedenis aan vast hangt. Op 15 februari wordt dat aan u geopenbaard.

Het eveneens wereldberoemd OREO koekje zit ook vol symboliek. Een symboliek die terug gaat tot de tempeliers, King Arthur, Leonardo da Vinci en zijn code. Ja, zelfs tot Jezus Christus en de Heilige Graal.

Armando Barrios blaast, strijkt en zingt ons vanuit Venezuela het nieuwe jaar in.

Het geboortejaar van Tussen Kunst & Quatsch ligt achter ons en wat een bevalling was het! Veel nieuwe mensen leren kennen, veel geleerd, veel verkocht, veel tekort maar en dat is het belangrijkste: hopelijk veel plezier bezorgd aan veel mensen.

Aan iedereen een allerbeste gezondheid, veel nieuwe zaken ontdekken en vooral... Be Happy!

#armandobarrios #happynewyear #danku #behappy

Wat doet Parijs met een Amerikaan? In dit geval leverde het uiteindelijk een/zijn meesterwerk op.

We mogen wel zeggen dat Sargent dolverliefd was op bankiersvrouw en (vooral??) salonhoudster Virginie Gautreau. Nu zou hij een stalker genoemd worden.

Na een jarenlange weigering stemde Virginie dan toch toe om model te staan.

Sargent moest natuurlijk eerst nog een aantal studies maken. Dus toen hij aan het echte werk begon was Gautreaus goesting al over.

De witte blankheid van de huid springt uit het schilderij. Dat er nog leven in het model zit zien we aan het vleeskleurige oor. De rechterarm is om de een of andere reden een paar seconden verwijderd van een spiraalbreuk. Maar hij schilderde ook een sensueel afzakkend schouderbandje. De kritiek was enorm. En hij moest de schouder overschilderen. Kwaad zette hij geen voet meer in Parijs.

Rond 1600 stak iemand een schup in de grond en vond het beeld van de slapende Hermaphroditus. David Larique restaureerde in 1619 het beeld en in datzelfde jaar ontbood Kardinaal Scipio Borghèse een zekere Bernini om een matras te maken zodat de schone slaper (m/v/x) toch wat comfortabeler ligt.

Sindsdien hebben miljoenen mensen al gevoeld hoe zacht de Carrare marmer is. Dat heet dan van een koude kermis thuiskomen.

Henry Fuseli (1741–1825) was een Shakespeare liefhebber en dat hebben we geweten. Zeer speciale composities, eigen werelden, mysterieuze creaties. Hier zijn bekendste werk: Nachtmerrie.
Ik zou niet in haar plaats willen zijn. Gelukkig ziet de merrie er niet angstaanjagend uit maar wat die kerel daar zit te doen voorspelt niet veel goeds.

#Henryfuseli #schilderkunst #shakespeare #amidsummernightsdream #nachtmerrie #mystery #behappy

Joseph Jansen (1829-1905) is geboren in Aken, behoorde tot de Düsseldorfse school maar instaleerde zijn ezel in de Alpen, naast de Rijn en in de buurt van  molens.

Met ongelooflijke precisie schilderde hij goed in de markt liggende natuurtaferelen. Hier Alpijnse wateren (eind 19e eeuw)

Zoals zovele kunstenaars huwde hij met één van zijn leerlingen. Er moet toch iets in die verf zitten.

Der Kaiser Wilhelm I was een van zijn klanten.

#josephjansen #aken #rijn #alpen #naturmahler #wilhelmI #schilderkunst #natuurschilderij #behappy

Voortbordurend op het ongelooflijke verhaal van het schilderij van Cimabue, zien we hier dezelfde situatie met dit gedurfde!! meesterwerk van Jean-Baptiste-Siméon Chardin (1699-1779), Le panier de fraises des bois (1761).

In 2022 verwierf een anonieme koper, The Kimbell Art Museum, dit schilderij voor 24.4 miljoen €. Amaai, zo duur merkte de deskundige Franse overheid op. Dan moet het wel een Nationale Schat zijn en dan is dat iets voor het Louvre.

Enerzijds en spijtig genoeg is de spaarpot van het Louvre leeg maar anderzijds is daar gelukkig Bernard Arnault (°1949) nog. Hij is de stichter van LVMH en dus is de kans groot dat er volgend jaar veel wilde aardbeien te zien zullen zijn op de tassen van Louis Vuitton of de kledij van Christian Dior. 

Ze komen nog 1.300.000 € te kort.

Courtesy of ArtCurial. - Adam Schrader. - https://news.artnet.com/

#jeanbaptistesimeonchardin #chardin #lepanierdefraisesdesbois #louvre #kimbell #arnault #lvmh #stilleven #nationaltreasure #behappy

Een Française had De Bespotting van Christus (ca1280) boven haar fornuis!!! in de keuken hangen. Dat het werk van Cimabue (1240-1302) naar spruitjes en bloemkool rook was geen bezwaar om in 2019 op een Parijse veiling 24.2 miljoen € op te brengen. De arme vrouw kon er precies 3 dagen van profiteren.
Het schilderij was dus op weg naar Amerika maar daar stak de Franse staat een stokje voor. Die was tenslotte ineens een Nationale Schat rijker. Het spaarvarkentje van het Louvre werd aangesproken en dit pareltje van Renaissancekunst blijft daar.
Photo courtesy ACTEON Senlis
Jo Lawson-Tancred; https://news.artnet.com/

#cimabue #renaissance #louvre #artnet #passionofchrist #keukenkunst #salontafelalmanak #tussenkunstenquatsch  #behappy